Ultraääni-hitsaus

Ultraääni-teknologiaan erikoistuneena osaajana Spelsberg tarjoaa mahdollisuuden yksilöllisten kiinnityskohtien yhdistämiseen jokaiseen koteloon. Jos et löydä Spelsbergin koteloista sopivaa rakennetta elektroniikallesi, voidaan ultraäänihitsauksella asettaa uusia kiinnityskohtia.

Ultraäänihitsauksen tärkeimpiä etuja on, että työskentely tapahtuu ilman liimaa, liitoselementtejä ja liuotinaineita, minkä vuoksi sen käyttö on hyvin ympäristöystävällistä ja edullista.

Ultraäänihitsaaminen

Tahdistetussa ultraäänihitsauksessa yksi tai useampi termoplastinen materiaali yhdistetään toisiinsa liitoskohdasta sisäisellä kitkalla.

Ultraäänihitsausta käytetään kaikkialla, missä käsitellään termoplastisia muoveja ja liitostekniikalle on asetettu korkeat vaatimukset. Muihin hitsausmenetelmiin verrattuna ultraäänihitsaus soveltuu erityisesti silloin, kun tarvitaan nopeita prosessiaikoja suurella prosessivarmuudella tai kun ei haluta käyttää muita lisäaineita tai liuotinaineita. Lisäksi ultraäänihitsauksen ominaisuuksiin kuuluu korkea laatu, lujuus ja hitsaussaumojen tarkka uudelleen toistettavuus.

Yksilölliset kiinnityskohdat

Ultraäänihitsauksella on mahdollista tehdä yksilöllisiä kiinnityskohtia.

Yksilöllinen kiinnityskohta

Elektroniikkasi on sijoitettu turvallisesti ja varmasti siten kuin sinä haluat.

Kiinnitysnokat yksilöllisesti sijoitettuna

Ultraäänihitsausmenetelmällä Spelsberg voi sijoittaa kotelon sisään lisää kiinnitysnokkia asiakkaan toivomusten mukaisesti.

Spelsberg kiinnittää yksilöllisesti

Spelsberg-koteloissa on jo vakiona lukuisia kiinnityspisteitä, joiden avulla asennuslevyt, DIN-asennuskiskot ja piirilevyt voidaan kiinnittää nopeasti. Uutta on nyt, että jo ruiskuvalettujen kiinnityspisteiden – jotka ovat vakiopaikoissa – lisäksi koteloon voidaan jälkikäteen tehdä lisää kiinnityspisteitä haluttuihin paikkoihin. Tällä tavoin saadaan lisää joustavuutta komponenttien kiinnityksen suhteen.

 

Hitsausmenetelmän ansiosta nämä kiinnityspisteet on kiinnitetty pysyvästi koteloon – ja Spelsbergin tietojen mukaan mekaanisesti erittäin kestävästi. Spelsberg käyttää tässä ultraäänihitsausmenetelmää, joka yhdistää luotettavasti termoplastisen muovin, kuten akryylinitriilibutadieenistyreenin (ABS), polystyreenin (PS) ja polykarbonaatin (PC). Ultraäänihitsauksella saadaan tarkasti toistettavissa olevia hitsaussaumoja, minkä ansiosta korkeat laatuvaatimukset täyttyvät.