Poraus

Monissa käyttötapauksissa joudutaan poraamaan reikiä koteloihin. Niin halutessasi Spelsberg auttaa sinua reikien asettamisessa tarkasti oikeaan ja tarvittavaan paikkaan. Konekantansa ja CNC-työstön joustavuuden ansiosta Spelsberg tarjoaa tämän palvelun myös jo pienissä tilausmäärissä.

Poraaminen

Poraus kuuluu kuten sorvaus ja jyrsintä lastuaviin valmistusmenetelmiin, joissa on geometrisesti määrätty terä. Porauksessa työkalu pyörii tavallisesti oman akselinsa ympäri ja suorittaa leikkuuliikettä. Poraterän kärjessä syntyy tällöin lämpöä, joka sen paikan vuoksi on vaikeaa johtaa pois. Materiaalin mukaan on koostumukseltaan täysin erilaisia poranteriä, jotka pystyvät esimerkiksi poistamaan lastuja tai syöttämään jäähdytysainetta. 

Pehmeissä ja sitkeissä materiaaleissa, joiden lastuaminen on helppoa, varsinainen lastuaminen tapahtuu syötön ja pyörivän liikkeen vuoksi niin sanotuissa pääterissä. Terän keskikohdassa se ei ole mahdollista, sillä oman akselin ympäri pyörimisen vuoksi leikkuunopeus saavuttaa maksiminsa vain ulospäin kehän reunassa ja on keskikohdassa 0 m/s, ja tässä voidaan pahimmassa tapauksessa saavuttaa plastinen muodonmuutos. Tämän vuoksi kierreporissa on kärjessä niin sanottu poikkiterä ja pehmeiden materiaalien erikoisporissa meistetty kärki.

Mikä työkalu on juuri se oikea kuhunkin materiaaliin – sen Spelsbergin asiantuntijat tietävät aivan tarkkaan ja huolehtivat siten aina siitä, että tulokset ovat haluttujen toleranssien sisällä ja täysin oikein.