3D-tuotekehitys

Kallisarvoisen kehitysajan vähentäminen 3D-tekniikalla

Kallisarvoisen kehitysajan vähentäminen 3D-tekniikalla

Halu lyhentää uusien tuotteiden kehitysaikaa entisestään on motivoinut Spelsbergin jo vuonna 2008 investoimaan 3D-tulostimeen. Polyjet-menetelmän mukaan toimiva tulostin on siitä lähtien palvellut ansiokkaasti ennen kaikkea prototyyppien valmistuksessa. 

Tulostimella valmistettavien osien perustana on digitaalinen rakennepiirustus, jonka tietoja tulostin voi käyttää välittömästi. Se toimii siten, että se kerrostaa vähitellen erittäin ohuita kerroksia valokovettuvaa muovia, kunnes lopuksi osa on saatu valmiiksi halutuissa mitoissa. Valmista osaa voidaan kuten myöhempää sarjatuotetta, liimata, siihen voidaan tehdä painatuksia tai höyrystää alumiinia, eikä se toimi vain näyttelykappaleena, vaan sitä voidaan käyttää jo toimintatesteihin. 

Näiden varhaisten tarkastusten avulla mahdollinen muutoksen tarve havaitaan heti. Siihen voidaan reagoida heti ja muuttaa asetuksia ja näin päästään nopeammin menestykseen. 

Sarjatuotannon kaltainen prototyyppi

Sarjatuotannon kaltaisen prototyypin avulla luomme vakio-osiemme suuresta valikoimasta mallin, jolla on samat tai melkein samat materiaaliominaisuudet kuin toivetuotteessasi. Näin jo projektin varhaisessa vaiheessa voidaan tehdä tarkastuksia, kuten IK-tarkastus, käyttää jyrsintää haluttuihin työstöihin tai toteuttaa koostumusta koskevia muita työstöjä ja testejä.

Sähkötekninen prototyyppi

Mikäli niin haluat, voimme jo kehityksen aikana antaa käyttöösi toimintakuntoisen mallin. Sähköteknisen koulutuksen saaneet työntekijämme valmistavat mallin sinun toiveidesi mukaan. Etsimme sitä varten sopivan tuotteen valikoimastamme ja annamme työntekijöidemme varustella sen. Tämän mallin perusteella voit saada käsityksen valmiista tuotteesta ja me voimme nopean projektinsuunnittelun puitteissa huolehtia ongelmitta muutostoiveista. Lisäksi mallin ansiosta on jo aikaisessa vaiheessa projektia mahdollista tehdä kestävyystestejä. Saat käsityksen siitä, mitä voidaan toteuttaa ja millainen valmis tuote tulee olemaan. Tällä tavoin suunnittelet meidän kanssamme alusta alkaen oikeaan suuntaan ja säästät näin aikaa ja kustannuksia.