Taustaohjelman integrointi: Spelsberg

Taustaohjelman integrointi

Spelsberg Wallbox sisältää standardoituja liitäntöjä ja protokollia, joiden avulla voidaan olla yhteydessä ulkoisiin taustaohjelmajärjestelmiin. Sähköajoneuvojen latausinfrastruktuuriin liittyen oletuksena on Open Charge Point Protocol (OCPP). Näin mahdollistetaan valmistajasta riippumaton tiedonsiirto latausaseman ja hallintajärjestelmän välillä. Spelsberg Wallbox on yhteensopiva seuraavien taustaohjelmajärjestelmien kanssa: Yhteensopivien taustaohjelmajärjestelmien luetteloon.

Parametrien määritys

Aloita Wallboxin ja ulkoisen taustaohjelman konfiguraation määrittäminen avaamalla sovellus ja kohta ”Järjestelmä” – ”Asetukset”. Avaa ”Laajennetut asetukset” ja valitse ”OCPP”.

Seuraavat parametrit on määritettävä:

Parametrikatsaus, OCPP

Sovellusparametri

Asetukset

Taustaohjelman yhteystyyppi

Valitse: Ei taustaohjelmaa / Ethernet / WLAN

OCPP Charge Point ID -tunnus

Asetus  _ _ _ _ _ _ _ _

OCPP-tila

Valitse: OCPP-J 1.6

OCPP-taustaohjelman URL-osoite

Asetus  [WS / OCPP-taustaohjelman palvelimen WSS-URL]  _ _ _ _ _ _ _ _

OCPP-taustaohjelman salasana

Asetus  _ _ _ _ _ _ _ _

OCPP-valtuutus*

Valitse: Ei OCPP:tä / Vapaa lataus / OCPP-valtuutus

Valtuuksien hyväksytty luettelo*

Valitse: OCPP-Whitelist, aktivointi / Paikallinen Whitelist

OCPP SSL -tila asiakkaana

OCPP Websocket Proxy URL

Websocket Keep alive -aikaväli

*Asetus riippuu halutusta käyttäjän toimintalaajuudesta.

Parametri ”OCPP SSL -tila asiakkaana” määrittää Wallboxin ja ulkoisen taustaohjelman koodauksen. Koodausmenetelmän muutokset määritetään ulkoisessa taustaohjelmassa.

Parametri ”OCPP Websocket Proxy URL”:  Websocket Proxyn URL-osoite formaatissa HOST:PORT. Porttitieto on valinnainen (ilman määritystä käytetään porttia 80), ja se määritetään ulkoisen taustaohjelman palvelimesta.

Parametri ”WebSocket Keep alive -aikaväli”: Asetus riippuu siitä, millaisen aikavälin palvelin tarvitsee. Keep alive -käytöstä on hyötyä, jos käytät NAT-reititintä latauspisteen ja taustaohjelman välillä estääksesi WebSocket-yhteyden sulkeutumisen.