Energianhallintajärjestelmä (EMS): Spelsberg

Energianhallintajärjestelmä (EMS)

Liittäminen energianhallintajärjestelmään EEBus-väylän kautta

Wallboxin ja EMS-järjestelmän välistä yhteyttä varten energianhallintalaitteen ja  Wallbox-aseman on oltava samassa verkossa. Aloita EEBus-yhteydellä toteutettavan tiedonsiirron määrittäminen avaamalla sovellus ja kohta ”Järjestelmä” – ”Asetukset”. Avaa ”Laajennetut asetukset” ja korosta ”Asiantuntija-asetukset”. Valitse sitten ”Energianhallintajärjestelmä”.

Seuraavat parametrit on määritettävä: Parametrit, joille ei ole määritysohjeita, voidaan tässä tapauksessa unohtaa.

Ohje: Tällä hetkellä parametrien määritys sovelluksella ei ole mahdollista. Se edellyttää pääsyä verkon käyttöliittymään. Siellä voit valita valikkokohdassa ”Kuormanhallinta” kohdan ”EEBUS-liitäntä” ja siellä merkinnän ”Energianhallintalaitteen yhdistäminen”. Ponnahdusluettelosta voit lopuksi valita haluamasi verkosta löytyvän energianhallintalaitteen.

Parametrikatsaus, energianhallintajärjestelmä

Sovellusparametri

Asetukset

EMS-tulokosketin

Latausvirta aktivoinnin yhteydessä

Modbus TCP -palvelin

Modbus-rekisterisarja

Salli latausten käynnistys/pysäytys

Modbus TCP -palvelinportti

Modbus TCP -palvelimen laiteosoite

SMA SEMP -liitäntä

SMA-lataustila

SMA min. energiantarve [kWh]

SMA maks. energiantarve [kWh]

Virran rajoitus, jos SEMP-yhdyskäytävä puuttuu [A]

EEBUS-liitäntä

Aktivointi

EEBUS-lataustila

Valitse: Verkkolataus/PV-lataus/PV-ylijäämälataus

EEBUS-energianhallintalaitteen yhteys

Valitse: – / Energianhallintalaitteen yhdistäminen / Energianhallintalaitteen erottaminen

Tietoja: Yhdistetyn energianhallintalaitteen tunnus

Yhdistetyn energianhallintalaitteen näyttö tietona

Latausvirta yhteyskatkon yhteydessä [A]

Enimmäislatausvirran 6–16 A asettaminen, 1 A:n askelin

Liittäminen energianhallintajärjestelmään SMA SEMP -väylän kautta

Wallbox-latausaseman ja Sunny Home Managerin välistä yhteyttä varten Sunny Home Manager 2.0:n ja Wallbox-aseman on oltava samassa verkossa. Aloita Wallboxin ja Sunny Home Managerin välisen konfiguraation määrittäminen avaamalla sovellus ja kohta ”Järjestelmä” – ”Asetukset”. Avaa ”Laajennetut asetukset” ja korosta ”Asiantuntija-asetukset”.
Valitse sitten ”Energianhallintajärjestelmä”.

Seuraavat parametrit on määritettävä: Parametrit, joille ei ole määritysohjeita, voidaan tässä tapauksessa unohtaa.

Parametrikatsaus, energianhallintajärjestelmä

Sovellusparametri

Asetukset

EMS-tulokosketin

Latausvirta aktivoinnin yhteydessä

Modbus TCP -palvelin

Modbus-rekisterisarja

Salli latausten käynnistys/pysäytys

Modbus TCP -palvelinportti

Modbus TCP -palvelimen laiteosoite

SMA SEMP -liitäntä

Aktivointi

SMA-lataustila

Valitse: Manuaalinen konfiguraatio / Heti lataus / Ylijäämälataus

SMA min. energiantarve [kWh]

Asetus 7 [0–1 000 kWh]  _ _ _ _ _ _ _ _

SMA maks. energiantarve [kWh]

Asetus 7 [0–1 000 kWh]  _ _ _ _ _ _ _ _

Virran rajoitus, jos SEMP-yhdyskäytävä puuttuu [A]

Enimmäislatausvirran 6–16 A asettaminen, 1 A:n askelin

EEBUS-liitäntä

EEBUS-lataustila

EEBUS-energianhallintalaitteen yhteys

Tietoja: Yhdistetyn energianhallintalaitteen tunnus

Latausvirta yhteyskatkon yhteydessä [A]

Liittäminen energianhallintajärjestelmään Modbus TCP -väylän kautta

Wallboxin ja EMS-järjestelmän välistä yhteyttä varten energianhallintalaitteen ja Wallbox-aseman on oltava samassa verkossa. Aloita Modbus-yhteydellä toteutettavan tiedonsiirron määrittäminen avaamalla sovellus ja kohta ”Järjestelmä” – ”Asetukset”. Avaa ”Laajennetut asetukset” ja korosta ”Asiantuntija-asetukset”. Valitse sitten ”Energianhallintajärjestelmä”.

Seuraavat parametrit on määritettävä: Parametrit, joille ei ole määritysohjeita, voidaan tässä tapauksessa unohtaa.

Parametrikatsaus, energianhallintajärjestelmä

Sovellusparametri

Asetukset

EMS-tulokosketin

Latausvirta aktivoinnin yhteydessä

Modbus TCP -palvelin

Aktivointi

Modbus-rekisterisarja

Valitse: Phoenix / TQ-DM100 / Open Modbus Charge Control Interface (OMCCI)

Salli latausten käynnistys/pysäytys

Aktivointi

Modbus TCP -palvelinportti

Asetus 7 [0–65535]  _ _ _ _ _ _ _ _

Modbus TCP -palvelimen laiteosoite

Asetus 7 [0–255]  _ _ _ _ _ _ _ _

SMA SEMP -liitäntä

SMA-lataustila

SMA min. energiantarve [kWh]

SMA maks. energiantarve [kWh]

Virran rajoitus, jos SEMP-yhdyskäytävä puuttuu [A]

EEBUS-liitäntä

EEBUS-lataustila

EEBUS-energianhallintalaitteen yhteys

Tietoja: Yhdistetyn energianhallintalaitteen tunnus

Latausvirta yhteyskatkon yhteydessä [A]