Dynaaminen kuormanhallinta: Spelsberg

Dynaaminen kuormanhallinta

Dynaaminen kuormanhallinta jakaa käytettävissä olevan maksimiliitäntävirran tasaisesti liitetyille sähköajoneuvoille ja mahdollistaa näin useiden latauspisteiden käytön rajoitetussa verkkoliitännässä.

Latausinfrastruktuurin syöttöön on kaksi perusvaihtoehtoa:

1.

Virran maksimirajan arvo on määritetty staattisesti, ja sitä rajoitetaan jaon rakenteellisten ominaisuuksien mukaan.

2.

Virran maksimirajan arvo on dynaaminen, ja sitä säädellään muiden kulutuslaitteiden mukaan. Myös ulkoisia laskureita voidaan liittää. Yhteensopivien energialaskurien luetteloon.

Optimaalinen kuormanhallinta perustuu verkkoliitännän tehoon, vaihekierron hyödyntämiseen latauspisteen liitännän yhteydessä ja latausverkon vastaavaan konfiguraatioon. Järjestelmässä jokin latauspiste ottaa aina hoitaakseen koordinointitoiminnon. Kaikki muut latauspisteet ovat yhteydessä tähän koordinointilaitteeseen ja säätelevät vastaavasti luovutettavaa tehoa. Tiedonsiirto tapahtuu verkossa Ethernet- tai WLAN-liitännällä.

Käyttöesimerkit

Useita latausasemia samalla pysäköintipaikalla

Kaikkia liitettyjä sähköajoneuvoja (EV) ladataan täydellä latausteholla, kunnes saavutetaan sulakkeen nimellisvirta (syöttölinjan enimmäisvirta). Jos halutaan ottaa lisätä ladattavaksi yksi ajoneuvo, latausvirta jaetaan tasaisesti kaikille ajoneuvoille. Näin estetään syöttölinjan kriittinen ylikuormitus. Heti, kun havaitaan jonkin ajoneuvon latauksen päättyneen, käyttöön tullut teho jaetaan vielä ladattavina olevien ajoneuvojen kesken. Latausasemat ovat yhteydessä toisiinsa joko langallisesti Ethernet-liitännällä tai langattomasti WLAN-liitännällä.

Lisätietoja

Useita latausasemia yhdessä IT-verkossa, mutta eri DLM-verkoissa

Samaan tietoverkkoon voidaan asentaa myös eri DLM-verkkoja. Tästä on etua esimerkiksi silloin, jos halutaan, että vain tietyt latausasemat ovat yhteydessä samaan taustaohjelmaan. DLM-verkon latausasemat ovat yhteydessä toisiinsa joko langallisesti Ethernet-liitännällä tai langattomasti WLAN-liitännällä. IT-verkko on sama kaikille DLM-verkoille.

Lisätietoja

Wallboxin ja ulkoisten kulutuslaitteiden kuormanjakojärjestelmä, kun käytössä energialaskuri

Kuormanhallinta huolehtii siitä, että latausverkon latausvirtojen summa ei ylitä verkon liitäntätehoa. Ulkoisen lisäenergialaskurin avulla määritetään ulkoisten kuormien todellinen virrankulutus. Koordinointilaitteena toimiva Wallbox on yhdistetty laskuriin esim. Modbus TCP:llä,  ja se tarkastelee säännöllisesti ulkoisten kulutuslaitteiden kulutusta. Laskurilla täytyy olla tiedonsiirtoyhteys myös Ethernet-liitäntään ja TCP/IP-protokollaan. Koordinointilaite vähentää laskurin välittämät arvot määritetystä verkkoliitännän virranrajoituksesta ja jakaa lopun käytettävissä olevan virran tasaisesti latausverkon käyttöön.

Lisätietoja

Wallbox-kuormanjakojärjestelmä ja ulkoiset kulutuslaitteet, jolloin energialaskuri seuraa järjestelmän kokonaiskulutusta

DLM-verkon kaikkien latausvirtojen summa ei saa ylittää verkon liitäntätehoa. Verkkoliitännän senhetkisen kokonaiskuormituksen seuranta tapahtuu ulkoisella lisäenergialaskurilla. Koordinointilaitteena toimiva Wallbox on yhdistetty laskuriin esim. Modbus TCP:llä, ja se tarkastelee kokonaiskulutusta. Laskurissa täytyy olla myös Ethernet-liitäntä ja tiedonsiirtoyhteys TCP/IP-protokollaan. Koordinointilaite säätelee yksittäisiä latausvirtoja siten, että energialaskurin mittausarvo ei ylitä asetettua verkkoliitännän kokonaiskulutusta.

Lisätietoja

Ohjaus ulkoisella energianhallintajärjestelmällä (EMS)

Tässä tapauksessa latausverkon Wallbox-latausasemissa on tiedonsiirtoliitännät, jotka mahdollistavat yhteyden älykkääseen energianhallintajärjestelmään. Tämä ohjaa järjestelmän kaikkia tulo- ja lähtövirtauksia ja verkon toimintaa. EMS:llä voidaan ohjata joko yksittäistä latausasemaa tai koko latausverkkoa.

Lisätietoja

Lisää tuote tuotelistaus

Olemassa olevat tuotelistaus

Uusi tuotelistaus

järjestä tuotelistaus