Kuumapainanta

Ensivaikutelma ratkaisee usein, millaiselta tuote laadun suhteen vaikuttaa. Kauneinkin kotelo voi huonon painatuksen vuoksi vaikuttaa halvalta. Siksi Spelsberg tekee ratkaisun siitä, millä menetelmällä merkintä tuotteisiimme tehdään, aina erityisen huolellisesti ja valitsee menetelmän, joka ei ole vain toiminnallisesti, vaan myös optisesti paras valinta. 

Useat toimeksiantajistamme antavat kehitettäväksemme ratkaisuja, jotka asennetaan myöhemmin kaikkien nähtäville julkisiin paikkoihin – esimerkiksi junien lähtöraiteille tai sähköautojen latauspylväisiin. Tällöin painatus ei saa poiketa liikaa tavanomaisesta – kaiken on vaikutettava kuin samasta valusta tehdyltä ja noudatettava tuotemuotoilua.  

Erityisen laadukkaana mahdollisuutena painatusten ja merkintöjen tekoon olemme ottaneet kuumapainatuksen menetelmän palvelutarjontaamme. 

Tietoja kuumapainannasta

Tässä tekniikassa hyvin ohut kalvo yhdistetään silikonileimasimella yhdessä paineen ja oikean lämpötilan kanssa tiukasti koteloon, jolloin saadaan aikaan yhtä lailla kaunis kuin kestäväkin tulos. 

Saatavissa on erilaisia kalvoja, joita käytetään myös kaluste- ja autoteollisuudessa, niin että omaan käyttötarkoitukseen löytyy ongelmitta täydellinen design. Kalvojen valmistukseen käytetään väripigmenttejä, metallia tai myös maaleja, mikä johtaa todella erilaisiin pintavaikutelmiin. Kromilla höyrystetyt kalvot esimerkiksi tuovat urheilullisen metallisen vaikutelman, joka sopii erinomaisesti autoalalle. 

Mutta koska jokaista aihetta varten on valmistettava uusi leimausmeisti, nostaa kuumapainanta pienissä määrissä kappalekustannukset korkealle.

Tiedot: 

  • Tavallisesti yksivärinen (riippuen käytettävästä kalvosta) 
  • Painokuva muunneltavissa, saadaan kyseisellä leimausmeistillä
  • Kestää pyyhkimistä 
  • Ei naarmuunnu
  • Useita eri pintoja ja efektejä kiiltävästä metalliseen toteutettavissa